Logo Monumentenwacht Overijssel Flevoland

Cursussen

De monumentenwacht biedt eigenaren van gebouwd erfgoed al jarenlang ondersteuning in de vorm van periodieke bouwkundige inspecties met noodherstel en adviesrapporten. Het adviesrapport van de Monumentenwacht geeft aan welke werkzaamheden worden aanbevolen en met welke prioriteit. Ook wordt in grote lijnen aangegeven hoe de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Dit stelt de eigenaar of beheerder in staat om op het juiste moment het juiste te doen, preventief werken om onnodige gevolgschade te voorkomen.

Vervolgens zal de eigenaar of beheerder met het adviesrapport aan de slag gaan. Mogelijk zullen er in eigen beheer of met vrijwilligers werkzaamheden worden uitgevoerd. Anders moeten offertes, opdrachtverlening, begeleiding, toezicht en oplevering worden verzorgd. Daarnaast kan er sprake zijn van aanvragen van vergunningen en subsidie. En natuurlijk, last but not least, moet er voor gezorgd worden dat er op het juiste moment voldoende budget beschikbaar is.

Met de cursus onderhoud religieus erfgoed en onderhoud boerderijen willen wij u ondersteunen door u te voorzien van de (praktische) informatie en tips.